Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιστροφή


Το  κακό  με  τα  ταξίδια  είναι  οτι  επιστρέφεις! Κι  όταν  στην  επιστροφή  πέφτεις  ξερός  με  ίωση είναι  ακόμη  χειρότερα! Τέλος  πάντων,  τώρα  συνήλθα, η άνοιξη  μύρισε  και  η  διάθεση ανεβαίνει. Και βέβαια  στρώνομαι  στη  δουλειά  για  την  εκθεσή  μου στην Υδρα  στις 16 Ιουνίου, οπου σκέφτομαι  εκτος  απο  τις  εικόνες  μου  να  παρουσιάσω  και  τις  νέες  μου  δημιουργίες  με καθρέπτες  και  ρολόγια  (ήδη  παρουσιάζονται  στο  ιντερνετικό  περιοδικό  διακόσμησης http://www.omorfipoli.com. ενότητα  δημιουργοί )
Αυτό  που  με  προβληματίζει  είναι  πως  θα  συνδιάσω  τις  αγιογραφίες  με  τα  υπόλοιπα,  με  χαρά θα  ακούσω  τη  γνώμη  σας , νομίζετε  οτι  θα  ταιριάξουν? Καμμια  ιδέα  πολυτάλαντες  φιλες  μου ?
Και  λίγες  φωτογραφίες  απο  την  Κωνσταντινούπολη....δεν  χρειάζεται  να  πω  οτι  έπαθα  την πλάκα  μου, το  λέει  όποιος  πάει! Τις  πρώτες  δυο  μέρες  ήμουν  με  το  στόμα  ανοιχτο, δεν μπορούσα  ν’ αποφασίσω  αν  μου  άρεσε  η  οχι. Δεν  μοιάζει  με  κανένα  μέρος  που  έχω  πάει, δεν είναι  ούτε  Ευρώπη  ούτε  Ανατολή , είναι ...τα πάντα!
Απίστευτη  φυσική  ομορφιά , απίστευτα  πολύχρωμα  πλήθη , απίστευτη   φασαρία , απίστευτη οδήγηση,  ειδικά  οι  ταξιτζήδες , απίστευτα.....γλυκά !!!
Ευτυχως  είχα  αρκετούτσικες  μέρες  (8)  και  πρόλαβα  να  χαλαρώσω,  να  μη  φοβάμαι  οτι  θα  με πατήσει  κανα  αυτοκίνητο  η  οτι  θα  με  κλέψουν  και  να  καταλάβω  πόσο  ευγενείς  και πολιτισμένοι  είναι  οι  γείτονες  μας  παρόλες  τις  προκαταλήψεις  μας. Τους  βγάζω  δε  το  καπέλο οσον  αφορά  την  περιποίηση,  την ομορφιά,  και την καθαριότητα  στους  δημόσιους  χώρους, τα πάντα  φυτεμένα  και  άπειρα  λουλούδια  παντού, ζήλεψα πολύ!
Το  δε  βράδυ  ενα  ατελείωτο  πανηγύρι  κι  ούτε  μια  στιγμή  δεν  ένιωσα  φόβο  να  κυκλοφορώ, διακριτικότατη  παρουσία  της  αστυνομίας  παντου!





                    Το εσωτερικό της Αγιας Σοφίας , μεγάλη συγκίνηση, μεγάλη θλίψη !


                              Η γέφυρα του Βοσπόρου απο το Ορτάκιοι .

     Η συνοικία κάτω απο το Φανάρι.Παλιά έμεναν Ελλήνες, πλεον είναι υποβαθμισμένη και μένουν φτωχοί μετανάστες απο την Ανατολία.Δορυφορικές κεραίες παντού και τα παιδιά παίζουν στους δρόμους και δεν φοβούνται να σου μιλήσουν!

                                            Σχολείο στην Ασιατική πλευρά.

Κατι που με ενθουσίασε ,εκτος απο τα κλασσικα μνημεία και παλάτια, είναι το τζαμί που σχεδίασε  πρόσφατα γυναίκα αρχιτέκτονας.Ειναι ενα ποιήμα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, συνδύασε τέλεια την παράδοση με την σύγχρονη τέχνη ,για να πάρετε μια ιδέα δείτε τον πολυέλαιο και τον γυναικωνίτη.

14 σχόλια:

  1. Το ταξίδι σου ήταν μαγικό! Φαίνεται από τις φωτογραφίες, που θα ήθελα να είναι περισσότερες! Δεν χορταίνω να τις βλέπω! Φαντάζομαι εσύ που τα είδες και από κοντά. Πάντως εγώ μόνο καλά λόγια έχω ακούσει για τους γείτονές μας, οι οποίοι συνέχεια προοδεύουν.
    Όσο για την έκθεσή σου φαντάζομαι πως όταν βρεθείς στον χώρο, θα βρεις μόνη σου τον κατάλληλο τρόπο να τα συνδυάσεις όλα και να τα παρουσιάσεις με τον καλύτερο τρόπο, γιατί και γούστο έχεις και ταλέντο. Εγώ θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ........ΖΗΛΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ..........ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΩ ΠΙΣΤ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ....ΚΑΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ βέβαια θα ταιριάξουν καλή μου.Αλλωστε ένας καλλιτέχνης δρα σε πολλά επίπεδα!δεν μπορει ν περιορίσει τη δημιουργικοτητα του!οι φωτό τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ αρχάς να σε διαβεβαιώσω (σιγά μην περίμενες μένεα!) οτι σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη οτι θα τα ταιριάσεις όλα με απαράμιλλο γούστο και υψηλή αισθητική. Τα δέιγματα γραφής σου με πείθουν γι αυτό και αξίζει να δουν τα ρολόγια σου ολοι.
    Επίσης να σου πω οτι η σωβινιστική προπαγάνδα μας έχει πιπιλίσει το μυαλό οτι οι Γείτονες είναι άξεστοι ενώ εμείς είμαστε η Αρεία Φυλή. Εμ, δεν είναι έτσι,καθόλου μάλιστα. Εχω γνωρίσει ανθρωπους υπέροχους με παιδεία ζηλευτή και αν και δεν έχω πάει πιστεύω οτι θα ζηλέψω απίστευτα ακόμα και αν ήταν μόνο τα λουλουδιασμένα τους παρτερια.Τόσο απλά!Δεν είναι τυχαια αυτή η Τουριστική ζήτηση και όχι δε πάνε να δουν μόνο τα Ελληνικά μας αρχαία που παραμένουν εκεί, αυτά τα λέμε για να βαυκαλιζόμαστε με ψέματα και να μην παραδεχό μαστε οτι εμείς έχουμε ξεφύγει και πάμε προς τα πίσω. Σε φιλώ κι εύχομαι να περνάς πάντα ΤΕΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ταξίδι σου πραγματικά μαγικό!!! Και η Κωνσταντινούπολη μαγική, ξεχωριστή, απίστευτη!!! Όσο για τα έργα σου πολύ ιδιαίτερα!!! μπήκα στην "Ομορφη Πόλη" και τα είδα... υπέροχα και μοναδικά και τα ρολόγια και οι καθρέπτες σου!!! Καλή επιτυχία στην έκθεση σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Μαρια! Χαιρομαι που σε γνωριζω! Πολυ ομορφα πρεπει να ειναι στην Κωνσταντινουπολη!!! Παντα τετοια ομορφα ταξιδια σου ευχομαι! Μου αρεσουν πολυ οι φωτογραφιες σου και ακομη περισσοτερο οι καλλιτεχνικες δημιουργιες σου και οι αγιογραφιες σου !! Τα κοιταξα ολα, ειναι υπεροχα!!!!! Εχεις μεγαλο ταλεντο !
    υ.γ: Ο τριχωτος φιλος σου (η μηπως φιλη;) ειναι μια γλυκα !!!
    Καλο μηνα ! φιλια ! :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας!
    Μυρσίνη ο τριχωτός φίλος είναι ο Εκτορας ο λατρεμένος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ανησυχείς για την έκθεση, θα βρεις τρόπο να τα συνδυάσεις. Όσο για την Κωνσταντινούπολη...δεν έχω λόγια.Είχα πάει πριν χρόνια και τα συναισθήματα που σου προκαλεί η Αγία Σοφία είναι το κάτι άλλο. Και οι ...γείτονες φιλικότατοι και εξυπηρετικοί.Καλή επιτυχία να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έρχομαι να αντοποδώσω την επίσκεψη και με χαρά βλέπω τις φωτογραφίες από την όμορφη Κωνσταντινούπολη!μου θύμισες το ταξίδι μου στην Πόλη κα τις όμορφες αναμνήσεις που λεχω από εκεί!χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλη επιτυχια για την εκθεση
    οι φωτ πολυ ομορφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ!

    Υ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο το σχολειο σου( Το εσωτερικό της Αγιας Σοφίας , μεγάλη συγκίνηση, μεγάλη θλίψη !) ειναι ακριβως οτι ένοιωσα κ εγω οταν πηγα στην Πολη στην Αγια Σοφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι επιτυχία στην έκθεσή σου!Για την Πόλη συμφωνώ και επαυξάνω...αυτή η ατμόσφαιρα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο!Τραβάει το αίμα μας μάλλον τι να πω...΄Οσο για την ευγένεια που συμπεριφέρονται στους τουρίστες ας παραδειγματιστούν οι δικοί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομορφο ταξιδι εκανες.Καλη επιτυχια στην εκθεση, με το καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή