Κυριακή 22 Μαΐου 2011

καθρέπτης (2) - και περί δώρων

Αποφεύγω  να  κάνω  δώρα  δημιουργίες  δικές  μου,  νιώθω  οτι  θα  επιβάλλω  στους  φίλους  μου  κάτι  που  πιθανόν  να  μη  το  θέλουν  κι  απο  ευγένεια  θα  το  βάλουν  κάπου  για  να  μη  με  προσβάλλουν. Σήμερα  όμως  που  θα  πάω  στην  αγαπημένη  φίλη  μου  Ελένη  λεω  να   το  ρισκάρω  και  να  της  χαρίσω  αυτόν  τον  καθρέπτη  με  την  ελπίδα  οτι  θα  της  αρέσει!
Ε σείς  τα  χαρίζετε  αυτά  που  φτιάχνετε ?  Θάθελα  τη  γνώμη  σας  σχετικά  με  το  θέμα  αν  δεν  βαριέστε  να  γράφετε. Σας ευχαριστώ  πολύ!

18 σχόλια:

  1. Ο καθρέφτης σου είναι πολύ ιδιαίτερος, μου αρέσει που τα μοτίβα των λουλουδιών είναι άνισα και φυσικά τι να πω για το κρακελέ που είναι το μεγάλο μου απωθημένο! Πιστεύω πως πρέπει να είναι κανείς πολύ περίεργος για να μην εκτιμήσει ένα χειροποίητο δώρο, γιατί το χειροποίητο δείχνει ιδιαίτερη αγάπη για τον παραλήπτη. Εγώ προσωπικά, φτιάχνω χειροποίητα δώρα για ανθρώπους που έχω ουσιαστική σχέση μαζί τους και παίρνω πάντα υπόψιν το γούστο τους και ενίοτε το σπίτι τους, όταν πρόκειται για κάτι διακοσμητικό. Κάποιες φορές μάλιστα έχω δείξει δημιουργίες μου σε φίλους, χωρίς να τους πω πως προορίζονται γι' αυτούς και έχω ανταμειφθεί από την αυθόρμητη αντίδρασή τους!
    Είμαι σίγουρη πως η φίλη σου η Ελένη θα ξετρελαθεί με τον καθρέφτη σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρια μου η δημιουργια σου ειναι υπεροχη
    και μετα οτι φτιαχνεις με τα χερια σου και αγαπη ειναι το καλύτερο δωρο
    νομιζω οτι η φιλη σου θα πρεπει να ειναι πολυ ευχαριστημένη γιαυτο το ομορφο και καλοδουλεμένο εργο
    να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι θα πρέπει νάναι πολύ άτεχνος ο άλλος για να μην εκτιμήσει έργα σου. Είναι όλα τόσο προσεγμένα στη λεπτομέρεια και τόσο άρτια αισθητικά!
    Κι εγω έχω μία συστολή να χαρίζω δικά μου,διότι δεν είμαι ακόμα σίγουρη για τον εαυτό μου. Οταν όμως θεωρήσω,οτι κάτι είναι καλό για μένα, όσο κι αν λυπάμαι να το αποχωριστώ, το κάνω με πολύ χαρά γιατί έχει δημιουργηθεί με αγάπη και ενθουσιασμό και φυσικά πάντα λαμβάνω υπόψη μου τα γούστα του αποδέκτη και το στυλ του σπιτιού του. Θεωρώ οτι όσο ακριβό και να είναι ένα δώρο δεν έχει την ίδια αξία με ένα χειροποίητο που ξέρουμε όλοι τι καρδιά καταθέτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου εγώ όταν ξέρω ότι αυτό που θα χαρίσω θα αρέσει στον άλλον, δεν έχω πρόβλημα. Ποτέ δεν θέλω να χαρίζω κάτι σε κάποιον, που δεν εκτιμά ότι φτιάχνω κάτι βάζοντας όλη μου την αγάπη κ τη διάθεση.όσοι με αγαπάνε κ αγαπώ θέλω να έχουν κάτι δικό μου. όσοι μου λένε, τι ασχολείσαι με τέτοια τζάμπα χρόνος?πάρτα έτοιμα να τελειώνεις δεν με εμπνέουν να χαρίσω κάτι χειροποίητο.Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mαράκι μου, εγώ δε νιώθω ότι επιβάλλω κάτι σε κάποιον, όταν χαρίζω κάτι δικό μου. Ίσα ίσα που νιώθω χαρά, γιατί έχω αφιερώσει, εκτός από χρόνο, αγάπη, συγκέντρωση, αισθητική (τη δική μου, όποια κι αν είναι) και προ πάντων ΨΥΧΗ !!! Μη νιώθεις λοιπόν άσχημα, άλλωστε όλα τα έργα σου είναι τόσο καλαίσθητα και με άψογη τεχνική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου και εγώ δεν έχω κανένα ενδοιασμό να χαρίσω κάτι που έφτιαξα με τα χέρια μου. Πιστεύω ότι όταν κάποιος ασχολείται και καταθέτει ψυχή σε αυτό που κάνει το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ιδιαίτερο γιατί διαθέτει και σκέψη και χρόνο άρα ουσιώδες και όχι επιφανειακό....το χειροποίητο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά!!!ο καθρέφτης σου είναι υπέροχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καθρέπτης σου είναι φανταστικός!!! Νομίζω πως η φίλη σου η Ελένη θα χαρεί πάρα πολύ που θα πάρει ένα τόσο όμορφο δώρο… εξάλλου για να μην εκτιμήσει κάποιος κάτι δικό σου πρέπει να μην έχει καθόλου αισθητική!!! Όσο για το αν χαρίζω δώρα… ναι το έχω τολμήσει – κουτιά για κρασί συνήθως, σε άνδρες φίλους – αλλά πιστεύω πως πάνω από όλα μετράει ότι σε αυτά τα δώρα υπάρχει η κατάθεση ψυχής!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κορίτσια ευχαριστώ πολύ που μου γράψατε τη γνώμη σας.Τον έδωσα τον καθρέπτη και φάνηκε να της άρεσε πολύ!Μου φαίνεται οτι θ'αφήσω τις ντροπές και θα το καθιερώσω να χαρίζω αυτά που φτιάχνω σ' αυτούς που πιστεύω οτι θα τους ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ....ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΧΑΡ. ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΩΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΝΤΕΠ ΑΚΟΜΑ......ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αψογος ο καθρεφτης, πρεπει να χαρει πολυ η παραληπτρια του.Δωρα χειροποιητα δικα μου κανω μονο σ'αυτους που μπορουν να τα εκτιμησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΧΑΡΙΖΩ. ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ , ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο΄ΤΙ ΚΑΝΩ;
    ΕΧΩ ΑΡΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ.
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟ.
    ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΟΛΑ.
    ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία, φανταστικός ο καθρέπτης. Χαίρομαι που άρεσε στην φίλη σου. Να συνεχίζεις να χαρίζεις,αλλά πρόσεξε, μόνο σε ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν την δουλειά, τον κόπο και το μεράκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εισαι αρχηγος......τελεια και παυλα!!!!
    Αισθητικη,τεχνικη,μερακι....τα συνδιαζεις ολα!!!!!
    αγαπωωωωω αυτα που φτιαχνεις!
    Θα ηθελα μια μερα να καταφερω να κανω τοσο αρτιες και ομορφες δημιουργιες....με αγαπη και σεβασμο ΜΙΣΙΡΛΟΥ!εχεις φιλια και απο το μαρακι!!!!καλη συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μισουρλάκι μου τι λες τώρα, εσυ είσαι αρχηγός και με μεγάλη απόσταση μαλιστα!
    Φιλενάδες μου σας υπερευχαριστώ για τα σχόλια και τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Gracias por pasar por mi blog y hacerte mi seguidora.Magníficos trabajos en tu blog.

    Saludos desde Argentina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΘΡΕΥΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν βρεις λίγο χρόνο, πέρνα από τα μπλοκόσπιτό μου να πάρεις κάτι….. Φιλιά Πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταλαβαίνω το αγχος σου... το ίδιο ένιωθα και εγώ. Κάποτε ζωγράφιζα (μη φανταστείς...) αλλά τα αγαπούσα ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τα έργα μου... Δεν ήθελα να τα δώσω ένιωθα οτι έδινα παιδί! Μια φορά λοιπόν αποφάσισα να κάνω δώρο τον αγαπημένο μου πίνακα. Μάλιστα πριν τον κανω δώρο τον φωτογράφισα...για ενθύμιο δικό μου! Όταν επισκέφτηκα το σπίτι του φίλου, τον είχε κρεμάσει στο χώλ πισω από την πόρτα της εισόδου (κοινώς πίσω από την πόρτα...). Ενιωσα 3 φορές άσχημα. Ένα που τον έδωσα, ένα που αναγκάστηκε να τον κρεμάσει κάπου και τρίτον που το είδα... Εκτοτε δεν το ξανάκανα. Βέβαια... μπορεί να μην του άρεσε. Θα προτιμούσα να μην τον είχε κρεμάσει καθόλου πάντως... Εσύ όμως, είσαι άλλου επιπέδου καλλιτέχνης. Τα έργα σου είναι υπέροχα. Μην ανησυχείς, είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή