Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Berlin

Αν μπορούσα να επιλέξω την πόλη που θα ήθελα να ζω σίγουρα θα διάλεγα το Βερολίνο!
Μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου είναι όμως η μοναδική πόλη που σου δίνει ενα απίστευτο αίσθημα ελευθερίας!



Μετά την κατάρρευση του τείχους άφησαν κάποια κομμάτια του και καλλιτέχνες ...έδρασαν!!!!




Το παλιό και το νέο!

 
Πράσινο παντού,δένδρα στους δρόμους, τεράστιο πάρκο (δάσος) στο κέντρο της πόλης!



Νέο τεράστιο εμπορκό κέντρο στο πρωην Ανατολικό Βερολίνο (μην τυχον και μεινουν πίσω!!!)


Παντού ποδηλάτες κι αλοίμονο σ' όποιον άσχετο σταθεί η περπατάει στους ποδηλατόδρομους!


Τεράστια πεζοδρόμια, φαρδιοί  χωρις μποτιλιάρισμα δρόμοι , να χαίρεσαι να περπατάς!

Παντού νέος κόσμος , και οι μασήλικες και οι ηλικιωμένοι έδιναν αίσθηση νεότητας (παράξενο αλλά έτσι ήταν!).Ωραίες φατσούλες!




Αυτό που δεν χάνω ποτέ σε όποια Ευρωπαική πρωτεύουσα παω ειναι ο ζωολογικός κήπος (θα προτιμούσα να μην υπήρχαν πουθενά τέτοιοι κήποι αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι αυτο). Πιστεύω οτι η κατάσταση τους όπως και οι ανθρώπινες φυλακές δείχνουν το επίπεδο του πολιτισμού μας (όταν πάψουν να υπάρχουν θα σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά πολιτισμένοι).
     


   Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου στη καρδιά της πόλης ,περιποιημένος.Απογοητεύτηκα όμως γιατί τα άγρια ζώα (λιοντάρια κτλ) τα είχαν σε κλουβιά !


    Ο...κούκλος κοιμάται του καλού καιρού!!!

βιτρίνα φαρμακείου !!!!!!

                                                                                  
                                           

7 σχόλια:

  1. αγαπητή μου icon art αν διάλεγα ένα μέρος για να μείνω θα ήταν σίγουρότατα και για μένα το Βερολίνο. Δεν υπάρχει άλλη πολη τόσο ζωντανη, που συνδυάζει τόσο αρμονικά παλιό κ νέο, και συμφωνώ με όλες τις παρατηρησεις της αναρτησης σου!ακριβως τα ίδια ειδα, και ένιωσα και γω!είχα πάει χειμωνα, θέλω πολύ να πάω και άνοιξη. εσύ ποτε πήγες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγα αρχές Απρίλη κι ήταν σχεδόν χειμωνας αλλα θέλω να πάω και να ξαναπάω και μακάρι τα παιδιά μου να αποφάσιζαν να ζήσουν εκει ,δε θα με κρατούσε τίποτε στην Ελλάδα πια.Ασε που η ζωη είναι πάμφθηνη κι έχει κάτι ωραία διαμερισματάκια στο Ανατολικό Βερολίνο που τ' ανακαινίζουν κι είναι πολύ πιο οικονομικά απ'οτι εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α!το έχεις ψάξει ε? εμείς σκεφτόμασταν, να φύγουμε σε σχολεια εκεί αλλά επειδή ειναι δυσκολοι οι καιροι και λένε οτι θα παγώσουν τα επιμίσθια, φοβηθήκαμε, και το αφήσαμε προς το παρόν. Ανατολικά που λες?προς αλεξάντερ πλατσ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν μπορέσεις πέρνα απο μένα σου έχω κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. First we take Manhattan, then we take Belrin!
    Μ΄έφτιαξες Κυριακάτικα... Έτσι που είμαι και κοιτάω την κάτοψη με απελπισία πια για ευρυχωρία, μου βάζεις ιδέες. Αλλά πως θα μπορούσα να ακούω αυτό τον ήχο της γλώσσας τους στ΄αυτιά μου;Πως κάνεις mute σε μια πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάγδα,στο πρωην Ανατολικο Βερολίνο (αλεξάντερ πλατσ) μας είχαν πει οτι τα διαμερίσματα των πρώην εργατικών πολυκατοικίων τα ανακαινίζουν και τα πουλάνε η τα νοικιάζουν σε πολύ καλές τιμές . Είναι δε πολύ της μόδας για καλλιτέχνες κτλ να μένουν εκει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτή είναι πολύ καλή πληροφορία για να την έχω στα υπόψην άμα θα πάω τελικά..Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή